5 savjeta bez kojih ne možeš očekivati rezultate na Instagramu

Za početak prije nego li krenete s čitanjem otvorite svoj Instagram profil i krećemo s prvom osnovnom stvari a to je:

1.IDENTIFIKACIJA INSTAGRAM PROFILA

Pogledajte kako izgleda i jeste li zadovoljni? Je li to ono sto želite da vaša ciljana publika vidi o vama kada dođe na Vaš profil?  Profil je potrebno urediti tako da se odmah pri otvaranju profila može jasno vidjeti o čemu se radi, čime se bavite, na kojim lokacijama poslujete te naravno da se vidi jasno vaš kontakt i link na neku od vaših stranica.Bitno je da profil nije privatan već otvoren javnosti. Ključan je i odabir vaše profilne fotografije. Preporučujem da to bude slika koju koristite na svim ostalim društvenim mrežama, bila to slika vas ili vašeg loga  i naziv treba biti usklađen s nazivima na drugim društvenim mrežama.

Untitled design (2)

 

2. KVALITETA FOTOGRAFIJA I SADRŽAJA

Podijelite s javnošću ono najbolje što imate i nudite. Bitna je kvaliteta fotografija, ali  ne mora izgledati profesionalno. No, poigrajte se s kontrastom fotografije, toplinom, oštrinom, sjenama jer će tako vaše fotografije izgledati vizualno privlačnije. Ponudite kvalitetan sadržaj vašoj publici, npr. ako ste negdje otputovali opišite vašu fotografiju, objasnite gdje je to i što se točno tamo može vidjeti, podijelite s pratiteljima nešto novo.

Untitled design (3)

 

3.INTERAKCIJA S PUBLIKOM

To je ključ svake uspješne strategije na društvenim mrežama. Upoznajte svoje pratitelje. Lajkajte, komentirajte, sherajte- pokažite im da vam je stalo te da cijenite njihovo mišljenje. Probajte s taktikom Follow like-like-like, kao što je opisano u knjizi Austina Allerda “The Hackes Guide to User Acquistion. Ovo korisniku pokazuje, ne da je samo netko sličan njima ih zapratio, nego da su i zaista istražili vaš profil te da im se sviđa ono što su na njemu pronašli. Ova taktika je u 25 % slučajeva donosila followback korisnika. Zanimljiva objava ili ona koja pitanjem potiče pratitelje na interakciju   može povećati angažiranost. Budite proaktivni i odgovarajte na komentare. Najjednostavniji način da budete vidljivi je da ostavljate komentare ispod fotografija brendova koji su vam slični i zanimljivi po ciljanoj skupini. Uvijek se zahvalite svima koji komentiraju vaše fotografije i odgovorite na eventualna pitanja jer tako stvarate vašu zajednicu vjernih pratitelja. 

Annaaa.png

 

4.PROUČITE HASHTAGOVE

Svi znamo čemu hashtag služi – kako bi se povećala vidljivost onoga što objavimo na Instagramu i kako bi svi, koji su zainteresirani za teme kojima se bavimo, mogli pronaći naš post bez previše muke. Hashtagovi nigdje nisu važni kao na Instagramu. Pravi hashtagovi će vašu objavu prikazati širokim targetiranim masama. Najbolja su prilika za prikupljanje followera na Instagramu. Popis najrelevantnijih hashtagova možete naći na websta.me ili na hashtagify. koji se isto tako koristi  za traženje najpopularnijih profila i relevantnih ključnih riječi. Najviše možete objaviti 30 hashtaga po objavi, ali kako biste održali estetiku preporučujem vam da hashtagove sakrijete. To radite tako da uslikate sliku, uredite je kako želite, napišite malo teksta po želji u captions  zatim ostavite sve spremno za objavljivanje – izađite i uđite u neku od aplikacija za pisanje teksta, npr. Notes.  Otvorite novu stranicu teksta, pritisnite znak točke pa return (enter) i to ponovite 5 puta. 

                            Untitled design (4)

Nakon toga počnite upisivati hashtagove po vašoj želji. Kada ste završili izaberite opciju copy zajedno s točkama i razmacima. Zatim ponovno otvorite Instagram, objavite sliku i odmah nakon toga stisnite balončić za komentiranje te izaberite opciju PASTE i zalijepite vaše hastagove u komentar. Gotovo! Vrlo jednostavno, a vaš profil nema gomilu vidljivih hashtagova.  

 

HUHUUH

Nikada ne objavljujte post ako niste osmislili hashtagove jer će efekt biti puno manji. Jednom kad nešto objavite, imate samo nekoliko sekundi za dodati hashtag kako bi se post pokazivao na samom  vrhu, što vam je u interesu, zar ne? U suprotnom će biti zatrpan svim drugim postovima koji su došli nakon vašeg.  Ne ignorirajte to! 🙂

 

5.INSTAGRAM STORIES

 Pričanje priča  u digitalnom dobu je važno, nema boljeg dokaza od kombinacije slika i videa. Omogućen nam je širok izbor filtera, emotikona te stikera. Dodajte tekst po želji, crteže ili filtere, izrazite svoju kreativnost. Story mora imati početak ,sredinu i kraj. Video snimke i fotografije trebaju imati logičan slijed jedan iza drugoga. Pratite kako vaš broj pogleda raste. Prvi story i zadnji story trebao bi imati podjednak broj pregleda, a to znači da vašoj publici dajte kvalitetan i zanimljiv sadržaj koji je vrijedan pogledati do kraja. Upotrijebite priče da biste više komunicirali s publikom.

 

Uspjeh na društvenim mrežama je dugotrajan proces. Nemojte očekivati brze rezultate, treba vremena za to. No, nemojte zbog toga odustajati već isprobajte  nove stvari. Budite ono što jeste, čitajte, učite ali i sami eksperimentirajte.  🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s