Kako i zašto započeti s Instagram profilom?

choose healthy. choose organik. (4).pnghttp://bit.ly/2rot0XN

Do prije dvije godine nisam imala Instagram. Moja sestra Iva Soldo (koja živi život digitalnog nomada) nagovorila me da otvorim profil. Razmišljala sam, zašto ne? Putujem, volim fotkat, to može bit zabavno i zanimljivo. Otišla sam na putovanje u Francusku u predivno mjesto Chamonix i tada su krenule moje prve fotke i objave. Mogu reći da sam tada bila “sretnik” jer su me ljudi počeli pratiti bez da sam znala puno o Instagramu, social media strategiji ili taktikama za okupljanje zajednice. No, kroz neko vrijeme Instagram sam počela gledati na drugačiji način. Htjela sam više znanja te sam čitala i učila.

Studirala sam na Kineziološkom fakultetu i specijalizirala Skijanje te gledala na koji način na Instagramu mogu privući ciljanu publiku sportaša, skijaša i ljubitelja planina. Volim učiti nove stvari pa sam tako i diplomirala na temu: Osobni branding skijaša putem digitalnih kanala. Tada je nastala moja ljubav prema digitalnom marketingu u sportu.

Danas imam 9000 pratitelja, preko 1800 pregleda po storyu, te u prosjeku 1000 likeova te više od 50 komentara po objavi. Sve to ostvareno je organskim putem. To nisu samo brojke, to je dugi put građenja odnosa s ciljanom publikom. Pratitelji su sve više počeli reagirati na moje objave te sam nakon nekog vremena počela dobivati upite o potencijalnim suradnjama s brendovima. Da, Instagram je za mene bio “pun pogodak”.

Koji je magičan recept za povećanje pratitelja? Dakako, ne postoji, trebate testirati na što vaša publika reagira. Ako ste otvorili privatni profil kako bi dijelili vaše privatne fotografije različitog sadržaja očekujte da ćete imati i različitu publiku. Ja prvenstveno pratim profile koji su specijalizirani za neku temu. Npr. ako me zanima fitness te pratim nekog radi fitnessa, onda očekujem videe i slike o fitnessu, prehrani i sl. U startu specijalizirate Instagram za nešto u čemu ste dobri i za ono što volite, ako želite da vaš Instagram počne rasti.

U sljedećem članku podijelit ću s vama 5 osnovnih savjeta za rast vašeg Instagram profila. 🙂

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s