5 savjeta kako se motivirati za trčanje

Anna

Obećali ste sebi da ćete trčati četiri puta tjedno, ali uspjeli ste samo dva puta. Možda bi i trčali da niste došli umorni s posla, da park u kojem trčite nije tako daleko, da niste baš danas dogovorili kavu s društvom, da vani nije +40, da ovo – da ono.. stop izgovorima!:)

Motivacija nam je u početku najpotrebnija jer s njom možemo mnogo lakše uči u ritam treniranja i svoju potrebu i želju za treningom učiniti što većom. Ne postoji magičan recept koji će vas dovesti do rezultata. Treba vremena da zavolite trčati i da vam trčanje postane navika no za početak pomoći ću Vam sa vrlo jednostavnim savjetima koje možete isprobati već danas.

5 SAVJETA KAKO SE MOTIVIRATI ZA TRČANJE:

1. Postavite si ciljeve – pronađite ciljeve koje trčanjem želite postići no neka budu dovoljno definirani i snažni. Trčite li zato što planirate otrčati polumaraton/maraton ili pak trčite zato što želite smršaviti, osjećati se bolje, postati bolji sportaš – sami odlučite. Važno je da si odredite cilj. Motivacija postoji kada se postavi cilj. Cilj vas gura da svaki dan odredite što ste si zacrtali. Postavljanje ciljeva je bitno kako u svemu tako i u sportu. Koji je vaš cilj? – zapitajte se.

2. Ponovite si: Trčanje je zdravo!- Trčanjem jačamo imunološki sustav koji postaje snažniji. Otporniji smo na prehlade, gripe te alergije. Trčanje poboljšava jačinu nogu,kostiju, poboljšava kardiovaskularni i respiratorni sustav te nosi mnogo prednosti za mentalno zdravlje i pomaže u liječenju depresije i poboljšava mentalne funkcije kao što su koncentracija i pamćenje.

3. Inspirirajte se– Danas je vrlo lako inspirirati se. Izaberimo nekoga tko nas inspirira, bio to trkač, model ili pak vas najdraži fitness trener? Upravo u njima možete vidjeti da se upornost isplati. Pratimo njihov trud i ustrajnost u njihovom radu. Čitajte blogove i članke koji govore o trčanju, učlanite se u razne Facebook grupe i dodatno se motivirajte. Ako mogu oni, zašto ne biste mogli i vi?

4. Bolje ćete se osjećati – Kada svaki dan trčite zadovoljni ste sa sobom jer znate da ste napravili nešto dobro i korisno za sebe i svoje zdravlje te postigli neki uspjeh. Svaki puta kada odlučite ipak ne otići trčati sjetite se osjećaja nakon,to će vas zasigurno potaknuti da uzmete svoje tenisice i krenete na trčanje. Postavite si pitanje zašto trebam ici trčati sada? Sigurni smo da ćete pronaći puno više za, nego protiv.

5. Isprobajte aplikacije za trčanje- Sport Tracker je jedna od brojnih aplikacija koja bilježi vase aktivnosti te sadrži važne podatke kao što su: dužina, prosječna brzina, min i max tempo , utrošena energija itd. Motivira vas na daljnje trčanje jer možete točno vidjeti broj prijeđenih kilometara. Kilometraža na Sporttrackeru je kao čokolada, samo još jedna kockica- samo još jedan kilometar. Jednostavno vas vuče da istrčite sto više možete. Društveno je pogodna te na sajtu mozete kreirati svoj profil,  dodavati prijatelje, podržavati jedni druge, pratiti treninge te ujedno dijeliti svoje aktivnosti što je velika motivacija. Uz sporttracker možete koristiti dr. aplikacije kao sto su: Endomondo, Zombies Run i slično.

Prođite kroz ove savjete i sigurna sam da ćete  pronaći makar jedan razlog da otiđete na trčanje . 🙂

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s